W konfiturze z czerwonej porzeczki marki Krokus znajdziecie jędrne i rubinowe owoce, zalane gęstym syropem. To wspaniały dodatek do tostów, ciast i wypieków oraz białego sera. Duża zawartość cukru podkreśla zapach i kolor owoców, których smak przełamuje ostro-kwaskowa nuta, czyniąc z konfitury najmniej słodką spośród dostępnych. Niewielka ilość bezglutenowego syropu glukozowego nie dopuszcza do jej scukrzania.
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 277 kcal / 1158 kJ tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g węglowodany 68 g w tym cukry 62 g białko 0,9 g sól 0 g
Składniki:
czerwone porzeczki, cukier, syrop glukozowy
Produkt pasteryzowany.
Sporządzono z 62 g owoców na 100 g produktu. Łączna zawartość cukru 68 g na 100 g produktu.
O firmie:
Firma Krokus Przetwórstwo Owoców i Warzyw to rodzinne przedsiębiorstwo z tradycjami sięgającymi 1993 roku. Marka działa w Pająkowie na granicy województw mazowieckiego i lubelskiego, niedaleko Kazimierza nad Wisłą, Janowca i Puław. Początkowo przedsiębiorstwo zajmowało się wyłącznie eksportem, by na rodzimym rynku pojawić się w 2004 roku.
Krokus jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Ich produkty polecano w przewodnikach kulinarnych Le Guide de Gourmands i SlowFood Polska. To laureat tytułu Polskiego Producenta Żywności i Lauru Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Firma produkuje przetwory w oparciu o zasady GHP/GMP oraz HACCP.