Wszystkie kategorie

Kuchnia i diety ranking maj 2024

Ranking produktów

Przedstawiamy ranking TOP 10 produktów z kategorii kuchnia i diety, które w ostatnim czasie cieszyły się największą popularnością w porównywarce Skąpiec.pl. Pozwoli Ci on szybciej podjąć decyzję zakupową.

Zestawienie jest aktualizowane na bieżąco, raz w tygodniu, dlatego warto zaglądać tu regularnie. Za sprawą rankingu dowiesz się, które produkty są obecnie popularne, dzięki czemu łatwiej będzie Ci dokonać wyboru.

Opublikowano:

Ranking kuchnia i diety - Lista TOP 10 produktów z kategorii KUCHNIA I DIETY:

AutorDanuta Myłek
ISBN9788393976904
OprawaMiękka
Rok wydania2014
Ilość stron224
"Od lekarza do kucharza" jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci, dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie.Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni: Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy, jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą w zakresie alergologii i dermatologii. Pracuje w Stalowej Woli. Jest pionierem w alergologii na Podkarpaciu, którą organizuje i doskonali od 30 lat. Przez 10 lat pełniła funkcję Konsultanta d/s Alergologii Województwa Podkarpackiego, jest dyrektorem Przychodni Alergologicznej "ALERGIA" w Stalowej Woli z filią w Tarnobrzegu i właścicielem Centrum Alergii "PROGRES"" w Stalowej Woli. Ponad 30 lat temu zaczęła popularyzować podstawową wiedzę o profilaktyce alergii na terenie miasta, początkowo wśród lekarzy i położnych, a potem wśród społeczeństwa miasta, okolic, województwa i kraju. Prowadziła szkolenia personelu przedszkoli miasta i zorganizowała przedszkole dla alergików w Stalowej Woli.Przeszkoliła wszystkich nauczycieli szkół podstawowych w Stalowej Woli pod kątem psychoemocjonalnych konsekwencji i trudności w nauce w przypadku nie leczenia, lub złego leczenia alergii. Popularyzuje zdrowy styl odżywiania poprzez wygłaszanie pogadanek w audycjach radiowych, programach telewizyjnych: lokalnych i ogólnopolskich oraz licznych artykułach w gazetach. Była pierwszym lekarzem, który 21 lat temu rozpoczął akcję promocji karmienia piersią, jako metody zapobiegania alergii, miażdżycy i innym chorobom.Jest jedynym polskim członkiem naukowym prestiżowej alergologicznej organizacji naukowej: American College of Asthma, Allergy AND Clinical Immunology,oraz członkiem European Academy of Allergy AND Clinical Immunology, Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego, Polskiego Towarzystwa Lekarskiego- Sekcji Medycyny Psychosomatycznej. Była jednym z trzech lekarzy polskich w ciągu ostatniego 40-lecia, którzy mieli zaszczyt być powołanymi na członków zarządu szwajcarskiej Fundacji d/s Badania Naukowego Alergii w Europie współpracującej z Europejską Akademia Alergologii i Klinicznej Immunologii.Jest dobrze znanym ambasadorem swojego miasta przez to, że jest doskonałym fachowcem, zna dobrze języki obce, jest odważna, dociekliwa, nie zraża się trudnościami. Nie boi się głosić poglądów niepopularnych, kontrowersyjnych. Pisze książki o alergii dla zwykłych ludzi, ale wszyscy wiedzą, że jej książki czytają wszyscy ci, którzy naprawdę chcą zrozumieć czym jest alergia i to wszystko co przypomina alergię. W roku 2001 ukazała się na rynku jej szósta pozycja o alergii pt.: "ALERGIE" , wyd. WAB, 2001. W 2010 ukazało się II wydanie "ALERGI".W życiu zawodowym osiągnęła międzynarodowy i krajowy sukces. Leczy pacjentów z kraju i z zagranicy z ciężkimi alergiami, pseudoalergiami, nietolerancjami pokarmowymi i chorobami wywołanymi działaniem drożdżaków i grzybów pleśniowych.Prowadzi centrum alergologiczne, w którym wykonuje się wszystkie badania jakie zna świat: testy punktowe, śródskórne, naskórkowe klasyczne, naskórkowe atopowe, prick-prick, swoiste IgE, odczulanie: roztocza, pyłki roślin, grzyby pleśniowe. Różne testy umożliwiają dobranie indywidualnej diety, pomocnej w trwałym opanowaniu nie tylko alergii, ale także otyłości, reumatyzmu, chorób układu krążenia i innych chorób. Poprawia jakość życia dzieci z autyzmem, moczeniem nocnym, ADHD. Zajmuje się rolą toksycznego i alergizującego działania grzybów w powstawaniu alergii i innych niealergicznych schorzeń w medycynie (anemia, otyłość, cukrzyce, zaburzenia pracy tarczycy, trzustki, żołądka i jelit, łuszczyce, autyzm i inne).W życiu prywatnym należy do grona znanych biznesmenów i społeczników miasta w dziedzinie medycyny. W 2005 r. została kobietą Roku Podkarpacia w dziedzinie "Medycyna i Nauka". Ma czas na wszystko - uprawia narciarstwo, pływa, uprawia wielki ogród ,prowadzi dom, ma męża i dwóch dorosłych synów - alergików. Sama kiedyś cierpiała z powodu wielu objawów alergicznych, dzisiaj zaś jest zdrowa i pełna życia. Kocha tańczyć - tańczy w zespole tańca towarzyskiego. Współpracuje z resortem zdrowia i NFZ przy opracowywaniu nowoczesnych zasad funkcjonowania ochrony zdrowia, zajmuje się organizacją i udoskonalaniem alergologii na Podkarpaciu oraz opracowywaniem założeń do Programu Profilaktyki Alergii i Nietolerancji Pokarmowej u niemowląt w rodzinach obciążonych skłonnością do chorób alergicznych.Największą pasję stanowią dla niej jej zawód i jej Pacjenci. Zna trzy języki, w tym najswobodniej posługuje się językiem angielskim. Jest zdrową i pełną energii kobietą, żyjącą w zgodzie z naturą i przysięgą Hipokratesa. Żadna nowość, pojawiająca się na świecie nie umknie jej uwadze.
Czytaj więcej...
Diety, zdrowe żywienie - Dieta planetarna - miniaturka - grafika 1
Jeśli troszczysz się o zdrowie swoje i najbliższych, bliskie ci jest ekologiczne myślenie, chcesz mieć swój wkład w naprawianie świata, zacznij od diety plan...
Czytaj więcej...
Książki kucharskie - Wydawnictwo RM Domowy wypiek chleba (wyd. 2021) - Lauren Chattman - miniaturka - grafika 1
ProducentRM
ISBN9788381515276
OprawaMiekka
Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan
Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
formowanie, wyrastanie i nacinanie.
Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.
Czytaj więcej...
Książki kucharskie - Cukierniczo-piekarskie receptury 2023 - miniaturka - grafika 1

To już 10. edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi!

Jubileuszowe wydanie ekskluzywnego albumu z recepturami odzwierciedlającymi najnowsze trendy powstało w wyniku współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Jak przy poprzednich edycjach, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Zachęcamy do odkrycia nowych inspiracji!

Czytaj więcej...
Książki kucharskie - Mamania Sezonowe Alaantkowe BLW Joanna Anger, Anna Piszczek - miniaturka - grafika 1
ProducentMamania
AutorJoanna Anger, Anna Piszczek
ISBN9788366750791
Oprawatwarda
Rok wydania2021
Ilość stron192

Nowa ksiazka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowlat i zywieniu dzieci! Sto swiezych jak sezonowe potrawy przepisow i jak zawsze sto procent pewnosci, ze wszystko sie uda! Joanna Anger i Anna Piszczek proponuja tym razem przepisy dla calej rodziny powiazane z porami roku. Pokazuja, jak w pelni wykorzystac sezonowa obfitosc owocow i bogactwo warzyw, aby przygotowywac zdrowe i niedrogie posilki. Na wszystkie pory roku!

Czytaj więcej...
Książki kucharskie - Pasta Queen - miniaturka - grafika 1
Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. W mediach społecznościow...
Czytaj więcej...
Diety, zdrowe żywienie - 130 przepisów na sezonowe potrawy o niskim indeksie glikemicznym - miniaturka - grafika 1
Chcesz wiedzieć, jak zdrowo gotować, aby szybko schudnąć i uniknąć chorób, takich jak cukrzyca, insulinooporność czy zaburzenia hormonalne? Poznaj tajemnice gotowania z sezonowych warzyw i owoców! Książka Natalii Dolaty, znanej z bestsellera Słodycze bez cukru i słodzików, to 130 inspirujących...
Czytaj więcej...
Napoje - Dream Books Wino, praktyczny poradnik Wine Folly - Madeline Puckette, Justin Hammack - miniaturka - grafika 1
AutorMadeline Puckette, Justin Hammack
ISBN9788364460524
Oprawamiękka
Rok wydania2016
Ilość stron232


Biblia dla każdego miłośnika wina!

Winefolly.com to nagradzana wieloma prestiżowymi nagrodami strona internetowa poświęcona wartościowej wiedzy na temat wina. Portal ma dziesiątki tysięcy oddanych wielbicieli na całym świecie (również w Polsce) zarówno wśród winiarskich debiutantów jak i koneserów.
Autorzy tego słynnego serwisu, Madeline Puckette i Justin Hammack postanowili stworzyć książkową wersję winefolly.com Dzięki temu powstał przystępny, nowoczesny poradnik, zawierający jasne i czytelne informacje w formie przejrzystych wizualizacji i grafiki. Prosto, zrozumiale i na temat! Bez zbędnego zadęcia i snobizmu.
Autorzy w przystępny sposób przekazują, czasem niełatwą, wiedzę na tematy: degustacji wina, rozpoznawania jego jakości, właściwych wyborów (również tych na każdą okazję), sposobów wyszukiwania win. Ta książka pozwala poruszać się wśród wielkich win i trudnych winiarskich tematów, swobodnie i z humorem.
To prawdziwy winiarski nawigator - jak nazwał tę książkę, znany profesor enologii University of California, dr Andrew L. Waterhouse - dla nowicjuszy i profesjonalistów.

W skrócie, sięgając po ten poradnik, znajdziecie:

o najważniejsze informacje o winie
o profile najpopularniejszych win oraz tych, które dopiero staja się modne
o informacje jak łączyć wina z potrawami
o prezentacje regionów winiarskich z ich szczegółowymi mapami
o porady dla poszukiwaczy-odkrywców win i regionów powszechnie niedocenianych.

Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly nie przypadkiem określany jest już biblią dla każdego miłośnika wina!

Wino to przyjemność. Jest złożone, pociągające, wieloznaczne. Powinno stać się częścią naszego życia tak jak ta książka...
Goeff Kruth, Master Sommleier, prezydent Guilsomm.com

Winiarski nawigator, który pomaga aspirującym miłośnikom wina poruszać się w świecie wina, regionów jego pochodzenia i sztuki degustacji.
Dr Andrew L.Waterhouse, profesor enologii, Univesrity of California.

Porażająco precyzyjny poradnik winiarski, krojony na miarę współczesnej ery nowych technologii i komunikacji wizualnej ostrzem ciętym niczym szabla do sabrage.
Mark Oldman, autor Oldman's Guide to Outsmarting Wine

Madeline Puckette - sommelier certyfikowana przez Court od Master Sommeliers. Jej wcześniejsze doświadczenia w dziedzinie grafiki i designu wpłynęły na wizualną formę oraz zawartość winefolly.com. Projekty Madeline były wykorzystywane przez takie organizacje jak: Wines of France, Court of Master Sommmeliers i Guild of Sommeliers. W 2013 roku strona winefolly.com została wyróżniona tytułem Bloggera Roku przez International Wine & Spirit Competition.

Justin Hammack - współzałożyciel winefolly.com. Na co dzień rozwija strategię biznesową portalu, zajmuje się doskonaleniem jego technologii oraz profilowaniem zawartości merytorycznej strony.

Czytaj więcej...