Wszystkie kategorie

Mąka ranking maj 2024

Ranking produktów

Przedstawiamy ranking TOP 10 produktów z kategorii mąka, które w ostatnim czasie cieszyły się największą popularnością w porównywarce Skąpiec.pl. Pozwoli Ci on szybciej podjąć decyzję zakupową.

Zestawienie jest aktualizowane na bieżąco, raz w tygodniu, dlatego warto zaglądać tu regularnie. Za sprawą rankingu dowiesz się, które produkty są obecnie popularne, dzięki czemu łatwiej będzie Ci dokonać wyboru.

Opublikowano:

Ranking mąka - Lista TOP 10 produktów z kategorii MĄKA:

Polskie Młyny

Idealnie nadaje się do przygotowania:
Makaronów
Pizzy

Pszenica durum uważana jest za najlepszy surowiec do wyrobu makaronów i pizzy. Wytwarzana z niej mąka zwana jest Semoliną. Jej wyjątkowa twardość nadaje makaronowi sprężystość, dzięki czemu zachowuje swój kształt, jest smaczniejszy oraz nie skleja się po ugotowaniu. Makaron z Semoliny nabiera wyjątkowo wyrazistego i naturalnego żółtego koloru - bez żadnych dodatków. Ciasto na pizzę jest zwarte dzięki czemu łatwiej uzyskać pożądaną grubość.
Doskonale nadaje się do pizzy w typie rzymskim (cienkiej) jak i neapolitańskiej (puszystej).

  • polska mąka - włoski charakter
  • do makaronu i pizzy
Czytaj więcej...
Mąka - Basia MĄKA PSZENNA MĄKA ORKISZOWA TORTOWA TYP 450 0,9 KG 63910632 - miniaturka - grafika 1
ProducentBasia
RodzajOrkiszowa
Maka Basia z pszenicy orkisz T 450 tortowa 0,9 kg
Mąka - VIVIO MĄKA KOKOSOWA Naturalna z Kokosa Wysoka Jakość 1kg - miniaturka - grafika 1
ProducentVivio
RodzajKokosowa
Mąka kokosowa to kolejna alternatywa dla mąki pszennej. W przeciwieństwie do mąki produkowanej z innych orzechów jej zakup nie obciąża nadmiernie naszego portfela. Odznacza się także niskim poziomem przyswajalnych węglowodanów. Nie zawiera glutenu, więc może być spożywana przez osoby chore na celiakię. To także źródło błonnika pokarmowego oraz wielu cennych dla naszego zdrowia składników odżywczych. Wyśmienicie smakuje i pięknie pachnie. Musisz ją mieć w swojej kuchni. Poznaj właściwości mąki kokosowej i przetestuj przepisy z jej dodatkiem.


Co to jest mąka kokosowa i jaki ma smak$201


Gdzie kupić$202 Jaka cena$203


Jak zrobić samemu$204


Czy zawiera gluten$205 Przeciwwskazania do spożycia.


Co zawiera$206 Skład mąki kokosowej


Czy jest zdrowa$207 Jakie ma właściwości$208


Czy mąka kokosowa tuczy$209


Co z niej zrobić$210


Co to jest mąka kokosowa i jaki ma smak$211
Mąka kokosowa produkowana jest ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Przed procesem mielenia usuwa się nadmiar tłuszczu i wilgoci. Jest to więc produkt uboczny wytwarzania mleka kokosowego i oleju. Produkowana jest na dwa sposoby: metodą suchą i mokrą. Ta pierwsza jest bogatsza w białko, ma kremowy kolor i większą zawartość tłuszczu. Mąka produkowana metodą mokrą jest jaśniejsza, zawiera więcej błonnika i mniej tłuszczu. Mąka kokosowa może być stosowana tak samo jak mąka pszenna do różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków, ciast, ciasteczek, deserów, chlebów i placków. Wypieki na bazie mąki kokosowej są lekkie i miękkie, mają intensywny kokosowy zapach i lekko kokosowy posmak. Mąka ta zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna. Jest go tak dużo jak w mąkach z pełnego przemiału. Jest on niezwykle ważny w naszej diecie, ponieważ reguluje pracę układu pokarmowego. Z uwagi na wysokie zawartości błonnika mąka kokosowa o wiele lepiej chłonie wodę niż inne rodzaje mąki. Dlatego też nie może ona stanowić głównego składnika ciasta. Najlepiej zmieszać ją z innym rodzajem mąki. Taki zabieg sprawi, że uzyskana konsystencja ciasta będzie zadowalająca, a wypiek nie będzie się kruszył po wyjęciu z pieca.
Gdzie kupić$212 Jaka cena$213
Mąkę kokosową najłatwiej dostać w sklepie ze zdrową żywnością. Najwygodniejszą formą zakupów są obecnie zakupy przez internet. Wybierz sprawdzonego dostawcę, aby cieszyć się najwyższą jakością produktu. Zapoznaj się z opiniami innych użytkowników. Koszt kilogramowego opakowania mąki kokosowej to mniej niż 10 zł. Jej delikatny smak z pewnością pokochają wszyscy domownicy. Lepiej kup od razu kilka opakowań.
Jak zrobić samemu$214
Mąke kokosową można przygotować samemu w domu, ale jest to bardzo czasochłonny proces i wymaga cierpliwości. Bazą do jej przygotowania w domowym zaciszu są wiórki kokosowe, które trzeba uprzednio namoczyć, a następnie zblendować i wysuszyć. Aby produkt końcowy miał strukturę piasku, proces ten należy powtarzać nawet kilkukrotnie.
Czy zawiera gluten$215 Przeciwwskazania do spożycia
Jest to produkt bezglutenowy w przeciwieństwie do mąk zbożowych. Może być więc stosowany przez osoby chore na celiakię. Mąkę kokosową powinni docenić także diabetycy. Dla cukrzyków jest to doskonały zamiennik mąki pszennej. Duże ilości błonnika pokarmowego zawarte w mące kokosowej korzystnie wpływają na metabolizm cukrów i regulują poziom glukozy we krwi. Mąka kokosowa ma niski indeks glikemiczny. Z uwagi na przyjemny, słodkawy smak oraz wiele prozdrowotnych składników odżywczych często wykorzystywana jest do przygotowywania posiłków dla dzieci i niemowląt.
Co zawiera$216 Skład mąki kokosowej
Mąka kokosowa to przede wszystkim źródło cennego błonnika pokarmowego. Jest go prawie sześć razy więcej niż w tradycyjnej mące pszennej. Produkt ten dostarcza naszemu organizmowi wartościowego białka. Sto gram mąki pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na białko. Mąka kokosowa to także źródło kwasów tłuszczowych oraz witamin (w tym witamin z grupy B, witaminy E i A). To również skarbnica cennych składników mineralnych. Odnajdziemy wśród nich żelazo, selen, magnez, fosfor i wapń. Co więcej, mąka kokosowa jest zdrowszą alternatywą dla mąk zbożowych z uwagi na niską zawartość węglowodanów.
Czy jest zdrowa$217 Jakie ma właściwości$218
Mąka produkowana z orzechów kokosowych to zdrowsza alternatywa mąk pochodzenia zbożowego. Duże zawartości błonnika przyspieszają metabolizm, a mała ilość węglowodanów sprawia, że jest zalecana zwłaszcza dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Dzięki zawartości błonnika, regularne spożywanie produktów z dodatkiem mąki kokosowej pomoże utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. W ten sposób może mieć istotne znaczenie w profilaktyce chorób układu krążenia.
Czytaj więcej...
Mąka - Basia Mąka tortowa extra typ 405 - miniaturka - grafika 1
ProducentBasia
Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.
Czytaj więcej...
Polskie MłynyMąka SzymanowskaMąka Szymanowska chlebowa mąka pszenna typ 750Idealnie nadaje się do przygotowania:. Chleba. Bułek. Płaska łyżka mąki to 8,5 g. Czubata łyżka mąki to 18,5 g.Torebka1 kgWstęga MöbiusaPolskie Młyny od 1904 roku, Polskie Młyny - trochę historii, Firma Polskie Młyny S.A. czerpie z doświadczeń ponad 100-letniej tradycji. Jesteśmy największym, w 100% polskim producentem mąki w kraju, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką pszenną w Polsce**. Najstarszy młyn, w Nakle, pracuje nieprzerwanie od 1904 roku. Podobnym doświadczeniem mogą pochwalić się również młyny Szymanów i Kluczbork, dzięki którym produkty pod marką Polskie Młyny podbiły serca Polaków. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla nas największym zobowiązaniem...
Czytaj więcej...
Czosnek i oliwa. Prościej chyba się nie da. Jednak w swej skromności potrafią zawrócić w głowie. Rozpalić apetyty i rozbudzić fantazję o najbardziej zmysłowej czynności - jedzeniu. Makaron musi być wybitny, nie schowa się przecież przed sosem. Skropiony aromatyczną oliwą i oprószony czosnkiem uwodzi zmysły. Przyprawy La Drogheria Pasta Aglio Olio użyj również do polenty, innych makaronów przygotowywanych z oliwą lub caponaty. Branża: 20 EAN: 5900084277709 Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1 Półka: 33 Regał: 122 Parametry produktu: : Typ: Mieszanka przyprawowa Rodzaj przyprawy: Czosnek, Cebula, Warzywna, Bazylia, Chili Przeznaczenie: do makaronu, polenty, caponaty Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska Zawartość netto: 15 g Składniki: czosnek (32%), cebula, sól, marchew, natka pietruszki, bazylia, oregano, chili (2%). Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten. Bez dodatku wzmacniaczy smaku. Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: McCormick Polska S.A. Ulica i numer: ul. Malinowa 18/20 Kod pocztowy i miasto: 05-552 Wólka Kosowska PL Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 440 op. zb. (DU) Alergeny: : Orzechy: Nie Ryby i produkty pochodne: Nie Seler i produkty pochodne: Może zawierać Skorupiaki i produkty pochodne: Nie Soja i produkty pochodne: Może zawierać Zboża zawierajace gluten: Może zawierać Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać Jaja i produkty pochodne: Może zawierać Łubin i produkty pochodne: Nie Mięczaki i produkty pochodne: Nie Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie Przechowywanie: : Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu Wartość odżywcza: : Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g Wartość energetyczna kcal: 308 kcal Wartość energetyczna kJ: 1185 kJ Wielkość porcji: 100 g Zawartość białek: 12 g Zawartość soli: 14,8 g Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Cukry: 14 g Zawartość węglowodanów: 47 g Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,7 g Inne informacje o zawartości: : Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Czytaj więcej...
Mąka - Polskie Młyny Chleb z pestkami dyni mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego - miniaturka - grafika 1
RodzajMieszanka
Polskie MłynyMieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniegoZgrzewane500 g500 gWyprodukowano w Polsce
ProducentMelvit
RodzajKukurydziana
Mąka kukurydziana otrzymywana jest przez zmielenie ziaren kukurydzy.
Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne. Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli.
Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę.
Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów.
Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
Czytaj więcej...
Mąka - Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850 900 g - miniaturka - grafika 1
ProducentBasia

Basia

Mąka Basia z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Mąka Basia z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań.

*** Fosfor, magnez, żelazo, cynk.
**** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).

  • mąka bogata w błonnik i minerały***
  • doskonała do wzbogacania wszystkich wypieków i dań
  • *** Fosfor, magnez, żelazo, cynk

Mąka pszenna typ 1850

Czytaj więcej...